Renaultov koncept pred premiero ponuja vse več vprašanj

14. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli
Renaultov koncept pred premiero ponuja vse več vprašanj (foto: Renault)
Renault

Odgovor bomo dobil čez dober mesec dni

Renault je pred časom napovedal prihod novega koncepta, ki naj bi premiero doživel v maju, zanj pa se je ugibalo, da bi ob že potrjeni Renault 5 utegnil pomeniti vrnitev modela Renault 4. A to so bila tedaj le ugibanja, ki pa jih Francozi z zadnjo objavo na spletu nikakor niso ne potrdili, ne zanikali.

Preberite še: Kaj se skriva v nepričakovanem Renaultovem posebnežu? Velika novost je že pogon

So pa zato na drugi strani zbudili še več vprašanj. Razkrili so namreč, da bo koncept, ki ga nameravajo razkriti 19. maja nekaj čisto posebnega, predstavljal pa naj bi vizijo podjetja na področju trajnostnega razvoja. Razkrili naj bi ga, kot poudarjajo pri Renaultu, v sklopu 'največjega dogodka, namenjenega planetu Zemlja' in sicer v Grand Palais Ephémère ter na Eiflovem stolpu med 19. in 21. majem.

Čeprav v zadnji objavi pri Renaultu niso govorili o pogonu konceptnega avtomobila, pa je že nekaj časa znano, da bo novinca poganjal vodik. Kakšna pa bo podoba novinca? Po prvi fotografiji iz februarja ni še nič jasnega. Tokrat so namreč postregli le s fotografijo spodnjega dela stebrička B, ki ga krasi novi logotip znamke. Še vedno pa vse skupaj deluje precej retro.