S poltovornjakom na izlet ali kar na daljše popotovanje

Poleg novega koncepta California bo znamka Volkswagen Gospodarska vozila na salonu v Düsseldorfu prikazal tudi predelanega Amaroka PanAmericana.

Nadgradnjo oziroma opremo za kampiranje so dobavili pri podjetju Genesis Import iz Schwarzacha, s čimer so pickup preobrazili v tako imenovano 'overland' vozilo. Oprema vključuje strešni šotor, 270-stopinjsko senčno navojnico in razširjeno trdo streho kabine iz aluminija.

Osnova je Amarok Panamericana s štirikolesnim pogonom, zaporo zadnjega diferenciala, 3,0-litrskim motorjem V6 TDI s 177 kilovati (241 KM) in do 600 Nm navora. Spremembe podvozja, pnevmatik BF Goodrich AT in zunanji slog so prav tako del predelave. Vgrajena je tudi dodatna LED osvetlitev na strehi ali dodatni žarometi na prednjem delu, na primer za vožnjo po Skandinaviji.

Pickup je opremljen z matričnimi žarometi LED in zadnjimi lučmi LED, voznikovim in sovoznikovim sedežem z električno nastavitvijo v desetih smereh, informacijsko-razvedrilnim sistemom z 12-palčnim barvnim zaslonom na dotik in navigacijo, usnjenimi sedeži in kokpitom, oblečenim v usnje. Standardni asistenčni sistemi v vozilu vključujejo pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, pa tudi asistenta za parkiranje, inteligentnega asistenta za hitrost in za prepoznavanje prometnih znakov.

Katerega bi vi izbrali, takega Amaroka ali prihajajočo Californio?

Preberite še: Nekdo je razkril, kako bo videti novi BMW M5! Poglejte ta difuzor!

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol