Še ena kitajska (prestižna) avtomobilska znamka pred evropskimi vrati

Kitajci so svoje avtomobile že testirali pri nemškem TÜV SÜD, da bi pridobili odobritev prodaje v Evropi.

Znamka HiPhi je bila ustanovljena leta 2017, model X Super pa združuje vrhunsko tehnologijo z razkošjem in naprednim dizajnom. Ključne tehnologije vključujejo programsko prilagodljive žaromete, ki lahko projicirajo slike ali celo filme, in inteligentni avtomatski sistem vrat.

Pogonski sklop združuje dvojna motorja z močjo 220 kW spredaj in zadaj, kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde, baterija s 97 kWh pa zagotavlja doseg do 650 km. Avtomobili so opremljeni z razkošnimi dodatki, kot je avdio sistem Meridian s 17 zvočniki, 19,9-palčni zaslon za zabavo samo za sopotnika in prilagodljiv sistem pametnih dišav. HiPhi X je na voljo v konfiguraciji s šestimi ali še bolj razkošnimi štirimi sedeži, vključno s pametnim hladilnikom, 8-palčnimi zasloni na dotik z visoko ločljivostjo zadaj in popolnoma nastavljivimi sedeži v letalskem slogu.

Postopek odobritve in homologacije vozil, ki ga izvaja TÜV SÜD, zagotavlja, da HiPhi X upošteva evropske standarde in predpise. To vključuje analizo sistema za upravljanje baterije, krmiljenja podvozja, zavor, krmiljenja in aktivnih sistemov, kot sta pomoč pri parkiranju in radarsko voden tempomat.

V štirih letih od ustanovitve je tehnološko podjetje Human Horizons preoblikovalo avtomobilsko pokrajino na Kitajskem prav z modelom HiPhi X, ki je po prodaji prehitel vrhunsko konkurenco in bo kmalu prvič na voljo kupcem v Evropi. Evropski načrti znamke se začnejo s HiPhi X, kmalu pa bo sledil še drugi model, HiPhi Z.

Preberite še: Bo ta kitajski avtomobil spodnesel tla evropskim električnim tekmecem?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol