Se na ceste vrača še en, nekdaj priljubljen Renaultov model?

3. 10. 2022 | Jure Šujica
Deli

Govorice so sprožile nedavno opaženi prototipi, videni v Franciji.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault v zadnjem obdobju ne dosega ravno blestečih rezultatov, niti v obdobju, ko se nekateri konkurenti že postavljajo na noge po krizi, ki jo je povzročila korona in vseh zapletih, ki so nato sledili. Vseeno pa se pri Renaultu ne dajo in želijo svojo prodajo izboljšati, tudi z obujanjem starih imen, ki so jim v preteklosti že prinesla veliko uspeha.

Preberite še: Renault bo v sredini oktobra predstavil novo Katro, takšne so podrobnosti

Tako je že jasno, da se vračata Renault 5 in Renault 4, pred časom pa je bil – sicer za zdaj le kot koncept – predstavljen tudi Renault Scenic. Vse bolj se sedaj omenja tudi možnost, da bi se v ponudbo vrnil še Renault Espace. A prvi veliki družinski enoprostorec, ki je poskrbel za razvoj tega segmenta v Evropi, ne bo v ničemer podoben kateremu izmed svojih petih predhodnikov. Če bo seveda do njega prišlo.

Govorice o prihodu novega Espacea so se pojavile po tem, ko so v Španiji opazili fotografije zakamufliranega križanca, osnovanega na prihajajočem Australu, a s precej večjimi merami. Povečan je bil predvsem na zadnjem delu, kjer bi lahko bilo dovolj prostora za dodatno sedežno vrsto, zaradi česar se zdi, da so pri Renaultu ubrali enako pot kot pred leti pri Peugeotu. Tudi tam sta modela 3008 in 5008 v osnovi povsem enaka, le da ima slednji v zadku veliko več prostora.

Kako bi bil novinec lahko videti pod kamuflažno prevleko, si lahko ogledate na tej povezavi. Na ruski spletni strani kolesa.ru so namreč pripravili neuradno skico prihajajočega novinca in verjamemo, da večjih sprememb v primerjavi s končnim izdelkom ne bo. Ali bo nosil ime Espace ali gre pravzaprav le za novo generacijo modela Koleos (aktualna je bila predstavljena leta 2016), bi bilo lahko znano že na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu.

Preberite tudi: Renault pripravil eno največjih presenečenj leta: je to napoved obuditve kompaktnih enoprostorcev?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja