Škoda Karoq: prva razkritja še pred premiero! (video)

22. 11. 2021 | Jure Šujica
Deli
Škoda Karoq: prva razkritja še pred premiero! (video) (foto: Škoda)
Škoda

Spremembe bodo ne le lepotne, pač pa tudi tehnološke.

Prenovljena Škoda Karoq je vse bližje temu, da končno ozre luč sveta. To se bo zgodilo že čez dober teden dni, 30. novembra, avtomobil pa je pravzaprav že pripravljen za predstavitev. Pri Škodi so namreč danes objavili video, v katerem razkrivajo prve detajle novega avtomobila. Ogledate si jih sicer lahko v spodnjem videu, deloma pa tudi na eni izmed prvih skic, ki so jih pri Škodi danes objavili.

Preberite še: Napoved: Bo s prenovo končno postal številka ena?

Kot si lahko predstavljamo prinaša Karoq povsem nove sprednje in pa zadnje žaromete. Ob tem sprednji prinašajo nov LED podpis, razdeljen na dva dela, ki je tako povsem drugačen kot pri Octavii in Fabii. Pri slednjih je namreč mogoče opaziti, da so žarometi ožji pri stiku z motorno masko in širši pri blatnikih, hkrati pa dobivajo LED-matrično tehnologijo. Očitno bo Karoq to podrobnost dobil še pri novi generaciji. Vseeno pa bodo žarometi manjši, tanjši, maska hladilnika pa bo na drugi strani nekoliko širša.

Precej večjih sprememb bo deležen zadek vozila. Končno bo namreč Karoq dobil velik sredinski napis 'Skoda', zaradi česar se bo umaknil logotip znamke. Hkrati se zdi, da bo manjših sprememb deležen difuzor pod zadnjim odbijačem, kar a bo z gotovostjo mogoče trditi šele po predstavitvi. Podobno kot spredaj bo imel Karoq tudi zadaj nameščene nekoliko tanjše luči.

Kaj vse pripravljajo pri Škodi v povezavi s prenovljenim križancem bo znano na uradni predstavitvi, ta pa je napovedana v torek, 30. novembra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja