Smer je celovitost ponudbe za električne avtomobile

16. 10. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli

Podjetje Porsche Slovenija in znamka Moon sta predstavila novosti, ki nadgrajujejo in širijo celovitost ponudbe e-mobilnosti.

Ko so pred štirimi leti in pol pri Porscheju Slovenija začeli z znamko MOON, so izhajali predvsem iz potreb in želja pretežno kupcev električnih avtomobilov in iskali odgovore na vprašanja, povezana s skrbmi glede polnjenja električnih avtomobilov, proizvajanja lastne elektrike in upravljanja z energijo v tem času. Ker niso mogli vplivati na dobavo elektrike, so začeli iskati rešitev tudi na tem področju in rodila se je ideja o energetski skupnosti, kjer s pametnim upravljanjem v oblaku uravnavajo viške in primanjkljaje električne energije v določenem trenutku.

V ta namen bodo kot ponudnik električnih avtomobilov, sončnih elektrarn, hranilnikov energije in sistemov za upravljanje ponudili ugodne pakete, pri katerih bodo imeli uporabniki ves čas vpogled v podatke. Pri odločitvi za dobavitelja elektrike so pravega sogovornika našli pri podjetju Ngen, ki predstavlja enega najpomembnejših ponudnikov energije z bogatimi izkušnjami na področju prožnosti in trgovanja z elektriko.

Nova domača polnilnica Moon Core je namenjena vsem, ki iščejo majhno, cenovno ugodno polnilnico za električni avto, ki zmore električni avto polniti z največjo močjo 11 ali 22 kW (odvisno od različice), lahko je opremljen z vtičnico ali s kabli, se zna povezati z zalednimi sistemi za upravljanje in lahko moč polnjenja prilagaja ukazom zunanje enote za energetsko upravljanje. Odlikuje ga tudi izjemno hitra in preprosta montaža.

Poleg teh novosti so predstavili še samooskrbno sončno elektrarno, ki jo bodo kmalu vklopili v omrežje na bloku sredi Ljubljane, nekatere novosti v sistemu delovanja MOONcharge, vključno z možnostjo spletne registracije in plačila s kreditno kartico, ter sodelovanje s Porsche Finance Group Slovenija pri prvem mobilnostnem središču, ki v poslovni coni pri Komendi združuje električno mobilnost in souporabo vozil.

Preberite še: Novo v Sloveniji - Volkswagnov terenski prvenec osvežen

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

 

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol