Gymkhana 11: vse se začenja še enkrat (video)

8. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli
Gymkhana 11: vse se začenja še enkrat (video) (foto: Youtube: Hoonigan)
Youtube: Hoonigan

Ford, Ken Block in Monster Energy so se poslovili, prihajajo pa Red Bull, Travis Pastrana in povratnik: Subaru.

Gymkhana. Dirkaška ‘nadaljevanka’, ki že nekaj let navdušuje gledalce povsod po svetu je hkrati eden izmed spektaklov, ki je svetovno slavo prinesel človeku, zaslužnemu, da je ta avtomobilska disciplina postala znana ljudem po vsem svetu, Kenu Blocku. Vsako izmed nadaljevanj je prineslo več adrenalina, vseeno pa se je zdelo, da mu počasi zmanjkuje idej in medtem, ko je svoje moči usmeril v dirke v pospeševanju s svojim Hoonicornom V2, je vajeti prepustil svojemu dobremu prijatelju, motokrosistu Travisu Pastrani.

Travisa smo sicer v Gymkhani že lahko srečali in sicer v petem delu, kjer se svojim motokros motorjem pridruži Blocku med izvajanjem vragolij po San Franciscu, sedaj pa je prevzel glavno vlogo. S tem pa sprememb še ni konec. Po osmih delih se je namreč poslovil tudi Ford, nazaj pa se je vrnil Subaru. Pri Hooniganu so mu namreč pripravili unikatno različico dirkalnika WRX STI s kar 862 'konji' moči in celo aktivno aerodinamiko!

Atraktivnih vložkov, drsenja pri visokih hitrostih – in Segwayjev – tudi tokrat ne manjka. So pa zato novo Gymkhano izkoristili tudi pri Subaruju, saj so v video vključili tudi nedavno predstavljeno drugo generacijo športnega kupeja BRZ. Celotno dogajanje je sicer postavljeno v mesto Davidsonvile in njegovo okolico v zvezni državi Maryland, kjer domuje Travis Pastrana, posledično pa tudi njegov raj za motokrosiste in druge adrenalinske odvisnike, Pastranaland.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"