Ta avtomobilska znamka se ne namerava vrniti

Volkswagen je končno zaključil prenos lastništva tovarne v ruski Kalugi, proizvodnja avtomobilov naj bi tam spet stekla ob koncu leta.

Volkswagen je tako kot večina drugih zahodnih avtomobilskih proizvajalcev po začetku ruske invazije na Ukrajino zapustil ruski trg in tudi svojo tovarno v Kalugi. Zdaj so se z ruskimi oblastmi dogovorili, da bodo za proizvodne obrate, skladišče rezervnih delov in dodatkov v moskovski regiji, dejavnost finančnih storitev, pa tudi številne informacijske vire, vključno s socialnimi omrežji prepustili ruski skupini AGR Automotive in iztržili 125 milijonov evrov.

Pri Volkswagnu so se odrekli možnosti ponovnega odkupa, saj se ne nameravajo vrniti na ruski trg.

Največja proizvodna zmogljivost tovarne v Kalugi je 225.000 vozil na leto. Do napovedanega konca proizvodnje so v tovarni izdelovali tri modele, Volkswagnova Tiguana in Pola ter Škodo Rapid. Guverner regije Kaluga Vladislav Šapša je dejal, da naj bi prve avtomobile, sestavljene po spremembi lastništva v tovarni, izdelali pred koncem leta 2023.

V prvi fazi bodo avtomobili izdelani po metodi delne razgradnje z naknadno lokalizacijo proizvodnje, a za zdaj se še ne govori o tem katere znamke.

Preberite še: Renault že letos izdatno računa na električne avtomobile

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord