Teslini protestniki prekinili gladovno stavko ... zaradi lakote

6. 9. 2022 | Jure Šujica
Deli

Stavka se je končala, še preden so uspeli doseči karkoli.

Pred dnevi je na Norveškem potekala energetska konferenca, katere se je udeležil tudi najbogatejši Zemljan in lastnik podjetja Tesla Elon Musk. Obisk kontroverznega Američana so za svoje namene želeli izkoristiti tudi nezadovoljni lastniki vozil njegove znamke, vendar jim akcija ni uspela tako, kot so si zamislili.

Preberite še: Zavarovalnice žugajo - električni avtomobili s številnimi slabostmi (in višjo škodo)

Težave, s katerimi se lastniki vozil znamke Tesla soočajo, so že dodobra znane. Gre recimo za težave s površno lakirano karoserijo, rjo, zamrzovanjem ročic za odpiranje vrat, težave s porumenelimi zasloni infozabavnih sistemov in še bi lahko naštevali. 20 lastnikov vozil znamke Tesla, znamke, ki je sicer na Norveškem med bolj priljubljenimi, je bilo ob tem deležnih tudi nespoštljivega odnosa predstavništva znamke, ki ni želela poskrbeti za popravilo vozil, zaradi česar so se odločili za gladovno stavko.

20 lastnikov vozil Tesla, zaprtih v avtomobile, je parkiralo vozila tako, da se je s ptičje perspektive videl napis HELP (pomoč) in tako začeli protestirati. Protest je vzbudil tudi nekaj zanimanja svetovne javnosti, vendar pa s svojim dejanjem niso dosegli želenega cilja. Predvsem zaradi vztrajnosti, pravzaprav zaradi pomanjkanja le-te.

'Akcijo' so namreč prekinili po le 24 urah, preprosto zato, ker so med gladovno stavko postali preveč lačni. Verjetno s svojim dejanjem drugega, kot posmeha svetovne javnosti, niso uspeli doseči.

Preberite še: Kitajske oblasti prepovedale uporabo vozil znamke Tesla, razlog pa je skoraj bizaren

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol