To je še zadnji manjkajoči Audijev člen. A najpomembnejši?

23. 1. 2023 | Jure Šujica
Deli

Zdi se tudi, da bi najhitreje lahko doživel realizacijo v podobi serijskega modela.

Križanci so dandanes najpomembnejši element ponudbe vsake avtomobilske znamke, ki tako ne more niti razmišljati o omembe vrednem tržnem deležu. Še posebno zanimivi so za številne postali s prihodom prvih kupejevskih križancev, ki jim je celo uspelo, da so začeli izrivati s trga klasične kupeje, športne avtomobile z nizko silhueto z dvema oziroma največ štirimi sedeži. Med njimi je ne nazadnje tudi Audijeva legenda TT.

Preberite še: Se Audi TT res poslavlja? To bi utegnil biti njegov naslednik

Ko so torej pred časom pri Audiju napovedali prihod družine štirih konceptov, bi bilo zelo nenavadno, če eden izmed njih ne bi bil kupejevski križanec. Po Skysphere, Grandsphere in Urbansphere tako sedaj končno prihaja še zadnji manjkajoči člen, Activesphere.

Kot napovedujejo pri Audiju, bo novinec predstavljen čez tri dni, 26. januarja, ko bodo pri Audiju pripravili „Praznovanje napredka“, kot so sami poimenovali slovesni dogodek. Kot poudarjajo pri Audiju, si bo novinec s preostalo trojico, predstavljeno v zadnjih dveh letih, delil električni pogonski sklop, prinaša pa povsem nov dizajn in s tem tudi možnosti. Tako naj bi bil namenjen aktivnim posameznikom, ki se radi ukvarjajo s smučanjem, golfom, vodnimi športi in drugimi dejavnostmi na prostem.

Čeprav bo Activesphere predstavljen kot zadnji izmed četverice, se zdi, da bi iz njega lahko najhitreje nastal tudi serijski avtomobil. Že pred časom so namreč v javnost pricurljale informacije, da naj bi služil kot osnova za prihodnjo generacijo oziroma naslednika zgoraj omenjenega modela TT.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja