Zadnje napovedi preuranjene, se avtomobilska industrija vendarle prebuja?

4. 5. 2022 | Jure Šujica
Deli
Zadnje napovedi preuranjene, se avtomobilska industrija vendarle prebuja? (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Pri Volkswagnu napovedujejo rast proizvodnje in prihodkov že v letošnjem letu.

Še nedolgo tega so nekateri največji avtomobilski proizvajalci napovedovali, da trenutne krize na področju proizvodnje novih vozil še lep čas ne bo konec. Razlog so seveda težave pri dobavi polprevodnikov, te pa naj bi trajale še vsaj leto dni, morda tudi več, pri čemer so bili med bolj pesimističnimi pri Volkswagnu, Prav zato je toliko bolj vzpodbudno, da je nov val optimizma zajel prav vodstvo omenjenega nemškega proizvajalca.

Preberite še: Kdaj bo konec krize s polprevodniki? Največji proizvajalci podajajo napovedi

Koncern s sedežem v Wolfsburgu, ki je bil v zadnjih 12 mesecih večkrat prisiljen prekiniti proizvodnjo v svoji največji tovarni, oziroma njegovo vodstvo je namreč po poročanju tiskovne agencije Reuters nedavno razkrilo, da bo zadržalo proizvodne načrte za leto 2022. In to po prvem triletju, ko je približno jasno, kako naj bi se odvijal preostanek leta, čeprav so presenečenja, kot smo lahko v zadnjih letih videli večkrat, seveda mogoča. Še posebej, če bo prišlo do novega vala Covid-a v jeseni,pred katerim nekateri že svarijo.

Pri Volkswagnu tako napovedujejo, da se bo proizvodnja novih vozil ob koncu letošnjega leta v primerjavi z lanskim letom. To pa so nenazadnje že konkretne številke, ki pa se bodo glede na zadnje napovedi prihodnje leto verjetno še precej poovečale.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol