Zakaj bi čakali Bavarce, če ga lahko predelajo sami

Britansko podjetje Electrogenic je pripravilo pogonski in baterijski paket za elektrifikacijo klasičnega Minija

Britansko tehnološko podjetje za električna vozila Electrogenic, znano po predelavah klasičnih avtomobilov v električna vozila, je razširilo svojo ponudbo za preprosto elektrifikacijo klasičnih Minijev.

Komplet Electrogenica, ki je preprost za namestitev, pretvori zelo priljubljeno avtomobilsko ikono v zabaven, čist in zanesljiv električni pogon je na voljo za približno 16.000 evrov. Za toliko ponujajo vodno hlajeni elektromotor s 43 kilovati  (60 KM), ki prek pogonskega sklopa s fiksnim razmerjem prenaša 1000 Nm takojšnjega električnega navora na kolesa. Izjemno odziven električni pogonski sklop ponuja veliko prilagodljivost in majhnemu Miniju daje pravo moč – idealno za krmarjenje skozi ovinke in mestne vožnje.

Elektrificiranega Minija z elektriko oskrbuje sklop baterij z 20 kWh zmogljivosti, ki je nameščen na podokvirju, z enim polnjenjem prevozi do 130 kilometrov v mestnem okolju. Electrogenic bo ponujal tudi možnost razširjenega dosega z dodatnim paketom baterij, vgrajenim v prtljažnik – idealno za tiste, ki želijo potovati malo dlje. 

Ekipa za raziskave in razvoj podjetja Electrogenic je prav tako zagotovila, da je komplet kar se da enostaven za namestitev; montažo lahko izvede kateri koli usposobljen mehanik.

Preberite še: Za ta električni avtomobil boste odšteli toliko, kot za boljše kolo!

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol