Zaseženi športnik nobil novo, družbeno koristno zadolžitev

18. 3. 2021 | Jure Šujica
Deli
Zaseženi športnik nobil novo, družbeno koristno zadolžitev (foto: Nissan)
Nissan

Glede na velike potrebe japonskemu športniku ne bo zmanjkalo dela.

Športni avtomobili, ki jih zasežejo policisti, bodisi zaradi prometnih prekrškov, ali pa v sklopu različnih akcij, povezanih s kriminalnimi dejanji doživijo različno usodo. Splet je tako poln različnih posnetkov (pogosto iz Azije), kjer oblasti javno uničujejo drage in zaželene štirikolesnike – pogosto zgolj žrtve sivega uvoza. No, k sreči pa takšna usoda ne bo doživel Nissan GT-R, ki so ga oblasti nedavno zasegle na Portugalskem.

Govora je športniku, izdelanem med letoma 2010 in 2017, o katerem pa je znanega le malo podatkov, tako, recimo uradno ni bilo pojasnjeno, kako so prišli do vozila, pač pa le to, da je bil avtomobil zasežen v akciji, skupaj s še nekaterimi drugimi vozili. Vendar pa so se oblasti naposled odločile, da vozila ne bodo predali v uničenje oziroma prodali na dražbi, pač pa ga bodo 'odeli' v barve nacionalne republikanske garde ter ga umestili v svojo floto.

GNR a Salvar Vidas A Guarda pode contar agora com mais duas viaturas de alta cilindrada, apreendidas em processos-crime...

Objavil/a GNR - Guarda Nacional Republicana dne Sreda, 10. marec 2021

Portugalska nacionalna garda namreč opravlja najrazličnejše naloge v imenu ljudstva, med njimi pa je tudi transport človeških organov. In to bo poslej tudi naloga japonskega športnika, ki po zaslugi 3,8-litrskega šestvaljnika z vsaj 485 'konji' oziroma 362 kilovati vsekakor kos nalogi, kjer šteje vsaka sekunda. Mimogrede, Portugalska nacionalna garda oziroma njeni pripadniki so v zadnjih desetih letih uspeli prepeljati že kar 2.836 organov, pri tem pa so prevozili prek milijona kilometrov.

Športni avtomobili pa vsekakor niso redkost v policijskih flotah. Nemška avtocestna policija je tako znana po uporabi Porschejev 911, italijanska policija za transport že leta uporablja vozilo znamke Lamborghini (sprva Gallardo, sedaj Huracan), poglavje zase pa je flota prestižnih vozil dubajske policije, v kateri sta med drugim tudi Bugatti Veyron in Aston Martin One-77, ki pa jih boste med preganjanjem prehitrih voznikov bojda le stežka uzrli.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel