DS pripravlja veliko presenečenje

Koncept, ki so ga predstavili februarja naj bi očitno doživel realizacijo.

DS pripravlja veliko presenečenje (foto: DS) DS
1. 8. 2022

Francoska znamka DS, ki že nekaj let na trgu deluje kot samostojna (in ne več pod okriljem Citroëna) se vztrajno trudi prebiti med pomembnejše akterje v segmentu prestižnih vozil, a ji to zaenkrat ne uspeva najbolje, saj prodajni rezultati (še) niso vzpodbudni. Nenazadnje so jo pri Stellantisu ob nastanku koncerna uvrstili med tiste znamke, ki jih bodo v roku 10 let ukinili, če ne bodo dosegle zadovoljivih finančnih rezultatov.

Te bi pri DS-u lahko izboljšali s še boljšo podobo, pri tem pa bi jim bržkone lahko pomagal avtomobil, kakršnega so razkrili februarja. Gre za koncept DS E-Tense Performance, katerega tehnologija temelji na tisti iz serije Formula E, zdi pa se, da bi avtomobil dejansko lahko doživel tudi serijsko proizvodnjo.

Preberite še: Osveženi francoski premijski križanec je dobil zanimivo pogonsko novost

Avtomobil, ki temelji na konceptu iz leta 2016, bi brez težav dvignil veliko prah, če bi se pojavil v prodajnih salonih. Dva elektromotorja (koncept je opremljen s štirikolesnim pogonom) namreč proizvedeta kar 815 'konjev' ali 600 kilovatov moči, pri čemer bi zadnji motor vseeno ponujal nekaj več moči, predvidoma okrog 355 kilovatov. To naj bi zadostovalo za pospešek do 100 kilometrov na uro v vsega dveh sekundah.

A, če bo do proizvodnje prišlo, bo ta zelo omejena. Kot je za britanski Autocar pojasnila generalna direktorica znamke, Béatrice Foucher, o proizvodnji niti niso razmišljali, saj pri DS-u ne nameravajo izdelovati športnih avtomobilov. Vendar pa je avtomobil naletel na tako pozitiven odziv, da bodo morda izdelali omejeno serijo vozil, namenjeno izključno uporabi na dirkališčih, pri čemer pa dokončna odločitev o tem še ni bila sprejeta.

Preberite tudi