Formula 1: nekoč so bile priljubljene 'groupijke', danes dirkači v resnejših zvezah

Minili so časi, ko so se po paddocku formule 1 sprehaja brhka dekleta in iskala kakšno priložnost, da skočijo med rjuhe s katerim od dirkačev. Tudi ti niso bili imuni na njihove čare, kajti takrat so živeli hitro in umirali mladi. In so zajemali življenje s polno žlico. James hunt je bil eden značilnih primerov, ko je tudi v praksi uresničeval svoj moto »seks je zajtrk za šampione«. Drugi so delali zelo podobno, le da o tem vseeno niso tako javno govorili.

Znani ranč v bližini dirkališča v Kyalamiju je bilo mesto, kjer so se dogajale za današnje pojme skoraj neverjetne epizode iz zasebnega življenja dirkačev, a kot mi je pred leti dejal eden od starejših novinarjev, ki je bil tudi sam pogost gost tega ranča, je vse, kar se je zgodilo na ranču, tam tudi ostalo. Nepisan dogovor, da se o tem ne govori in ne piše, drži še danes.

Z vedno večjim sponzorskim denarjem in skrbjo za imidž ter vedno bolj obsežnimi pogodbami pa so se spremenile tudi te reči. Dirkači so začeli bolj dirkati in se manj zabavati v javnosti. Kar je veliko naredila ravno medijska pozornost, ki zdaj takoj s prstom pokaže na vsako, po njihovih merilih, nemoralno obnašanje. Ta del čara formule 1 so ubili mediji kar sami.

Tako se v zadnjih letih o njihovem zasebnem in ljubezenskem življenju govori vedno manj, a si vseeno poglejmo nekaj žena in spremljevalk dirkačev, ki lahko še bolj padejo v oči.

Začnimo pri trenutnem svetovnem prvaki Maxu Verstappnu. Ta je od leta 2020 v zvezi s Kelly Piquet, hčerko nekdanjega svetovnega prvaka Nelsona Piqueta. Brazilka je bila od leta 2017 spremljevalka ruskega dirkača formule 1 Daniila Kvjata, s katerim ima tudi hči Penelope. Danes 33-lertna nekdanja manekenka, ki zase pravi, da je po poklicu influencerka in PR strokovnjakinja, je devet let starejša od Verstappna in je tudi redna gostja dirk. Poleg ljubezni ju druži še ena zanimivost: medtem ko je Maxov oče Nizozemec Jos Verstappen, tudi nekdanji dirkač, je Nizozemka tudi Kellyjina mama Sylvija Tamsma. Kelly je do svojega dvanajstega leta živela na jugu francije in se šele kasneje preselila v Brazilijo.

Trenutno najstarejši dirkač v karavani formule 1, 40-letni Fernando Alonso, pa je že od leta 2016 v zvezi s sedaj 33-letno italijansko manekenko in televizijko Lindo Morselli. Leta 2006 je bila v finalu za naslov miss Italije, sedaj pa veliko časa preživi v Milanu. Pred tem je bil Alonso do leta 2011 pet let poročen s špansko pevko Rachel del Rosario.

Charles Leclerc sodi med mlajše dirkače, zato ne preseneča, da je njegova izbranka mlada 22-letna Charlotte Sine. Tudi ona je iz Monaka in je bila dolga leta Charlesova soseda. Velja za precej skromno in skoraj sramežljivo in namesto da bi se dolgočasila v paddocku, se raje posveča študiju arhitekture. Prav tako je petnajst let hgodila v glasbeno šolo in, tako kot Charles, odlično igra klavir, prav tako pas e je že poskusila kot pevka v operi. Zadnje čase jo, poleg notranje arhitekture stavb, zanima tudi oblikovanje obutve. Njen materni jezik je seveda francoščina, a govori tudi angleško, italijansko in celo malo rusko.

ad

Sergio Perez nima dekleta, ima pa ženo, Carolo Martinez. Par ima tri otroke, zadnji Emilio, se je rodil ravno pred letošnjo dirko v Monaku, ki jo je Mehičan dobil. In dvojno proslavil v nori noči po dirki.

Zanimiva je tudi spremljevalka Valtterija Bottasa. Finec se je sicer leta 2019 ločil od žene Emelie in je sedaj v zvezi z Avstralko Tiffany Cromwell. Tiffany  je poklicna kolesarka in je Avstralijo zastopala na poletnih olimpijskih igrah v Tokiju. Danes 34-lertno Tiffany je Valtteri spoznal preko skupnih prijateljev v Monaku. Oba združuje ljubezen do kolesarstva, o dvokolesnem talentu svojega spremljevalca pa naj bi rekla, da je izredno močan in da je vedno boljši kolesar. Le da ni najbolj vztrajen. Skupaj sta letos tudi zagnala posel, ko sta začela prodajati gin, ki je narejen iz sestavin, ki rastejo tako na Finskem kot v Avstraliji.

Mick Schumacher je v zadnjem času večkrat opažen v družbi mlade Norvežanke Justine Huysman. Tudi ona je doma v dirkaškem športu saj je njen oče nekdanji dirkač Harald Huysman. Ta je med drugim odkril Kimija Raikkonena in mu omogočil vstop v formulo 1, med njegovimi varovanci je bil tudi Jenson Button, sam pa je dirkal v Le Mansu in s prototipnimi dirkalniki. Huysmani in Schumacherji so sicer že dolgo družinski prijatelji.

Sebastian Vettel, ki se letos poslavlja od formule 1, je že dolgo v zvezi s prijateljico iz otroštva Hanno Prater. Par se je sicer uradno poročil šele leta 2019. Ena od značilnosti Hanne je tudi ta, da izredno prihaja na dirke in se izogiba tega sveta. Veliko raje se posveča vzgoji njunih treh otrok.

Carlosu Sainzu je srce ukradla Španka Isabel Hernandez. Tudi ona je iz Madrida in je novinarka ter dela v svetu ode ter kot vodja odnosov z javnostmi za podjetji Scalpers in Victoria Collection. Tudi ona se izogiba paddcku formule 1.

Preberite še: Formula 1: Sebastian Vettel ima dovolj, v življenju so še druge stvari

Čeprav dirkači zelo radi pogledajo predvsem za manekenkami, v prvi vrsti Italijankami (Lance Stroll), med njimi se najde tudi kakšna Ukrajinka (Pierre Gasly) ali Poljakinja (Nicholas Latifi), pa je tudi nekaj takih, ki so še vedno uradno samski. Daniel Ricciardo je eden takih čeravno se ga vedno pogosteje povezuje z avstralsko manekenko Jessico Gomes, na drugi strani pa se okoli njega smuka tudi Heidi Berger, hči nekdanjega dirkača Gerharda Bergerja.

Zanimivo je tudi dekle Estebana Ocona. 24-letna Italijanka Elena Berri tudi redko pride na dirko formule 1 in je študentka v Ženevi. Par se je srečal v Valencii pred petimi leti in, kot pravi Esteban danes, Elena tudi približni ni vedela, da je Esteban dirkač in je formula 1 sploh ni zanimala.

Podobno velja za izbranko Alexa Albona. Lily He je profesionalna golfistka, rojena na Kitajskem, zrasla je v Kanadi, zdaj pa živi v Los Angelesu. Spoznala sta se preko socialnih medijev in se prvič srečala šele nekaj mesecev kasneje. Dokler ni spoznala Alexa, ni poznala formule 1.

Landa Norrisa je izredno težko ujeti v družbi kakšnega dekleta na dirkališču. Čeprav pa velja za zavzetega uporabnika socialnih medijev in je v stiku z mnogimi oboževalkami. Pred kakšnim letom so ga ujeli v objemu mladega dekleta, ko je bil na počitnicah na Hrvaškem. Kaj več se iz tega verjetno ni razvilo. Juki Cunoda ima sicer uradno spremljevalko, a tudi če jo res ima, se ta raje drži daleč od formule 1. Juki je trenutno tako ali tako preveč zaposlen s svojo dirkaško kariero.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"