Formula 1: Sergio Perez v Monaku zaradi nenavadnega incidenta skoraj ob zmago. Oglejte si v videu, kaj se mu je pripetilo

Zmagovalec zadnje dirke, ki je bila na sporedu minulo nedeljo v Monaku, Sergio Perez, je imel nekaj pernatih težav v kneževini. Drugo bližnje srečanje bi ga skoraj stalo zmage.

Da so ulice Monte Carla zelo zahtevne in zelo zahrbtne, je znano malodane od dne, ko so se prvič po njih zapodili dirkalniki. To je bilo sicer leta 1929, hitrosti niso bile posebno visoke, a težav tudi takrat ni manjkalo. V naslednjih desetletjih so se dirkači ubadali s spolzkim asfaltom, robniki, varnostniki na stezi, počeno vodovodno napeljavo v zloglasnem tunelu, nedelujočimi semaforji … in ptiči. Da, ptiči so po svoje težava v tem obalnem mestu kot so na primer v Kanadi težava svizci ali galebi na stezi in ob njej, v Turčiji kakšni potepuški psi, v Avstriji pa srne.

A letos je imel Sergio Perez dvojno srečo. Na tretjem prostem treningu je pri Casinoju povozil goloba, srečanje se je slabo končalo za ptiča, Perezev dirkalnik in njegova glava pa sta jih je odnesla brez poškodb.

Precej bolj kočljivo je bilo na nedeljski dirki, ko je po ponovnem startu le nekaj deset metrov nižje od prvotnega bližnjega srečanja z golobom tik pred dirkalnikom vodilnega preko steze poletel večji ptič. Perez je nagonsko zavrl in blokiral sprednje kolo in le malo je manjkalo pa bi ga odneslo v ogrado. Dogodek, ki ga marsikateri gledalec spregledal, a bi lahko imel pomembne posledice za celotno dirko. Na koncu se je za Pereza dobro izšlo, za ptiča pa tudi. Mehičan je nato z nedelje na ponedeljek dodobra proslavil zmago in podpis nove dvoletne pogodbe z Red Bullom.

Preberite še: Formula 1: kaos v Monaku postregel s presenečenjem na vrhu, dokončen epilog pa še ni znan

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol