Formula 1: bo moral Christian Horner oditi zaradi neprimernega obnašanja?

Šef ekipe Red Bull se je znašel pod plazom obtožb, da se je neprimerno vedel do sodelavke v ekipi, in si s tem nakopal na vrat težave, ki jih v tem trenutku ne potrebuje. Horner je neprimerno obnašanje odločno zanikal, siva eminenca ekipe Helmut Marko pa je za zdaj tiho. 

50-letni Christian Horner, ki je v dolgoletni zvezi z nekdanjo članico Spice Girls Geri Halliwell, je trenutno eden od šefov v ekipi z najdaljšim stažem s to funkcijo, minuli teden pa so prišla v javnost namigovanja o njegovem obnašanju do ene od sodelavk.

Red Bull

Zato so pri Red Bullu, po nekaterih informacijah sodeč, že uvedli notranjo preiskavo in ne dajejo izjav za medije, Horner pa je vse skupaj že zanikal. A vseeno naj bi na sedežu Red Bulla obstajal zajeten dosje o obtožbah, ki jih vodstvo koncerna seveda ne more ignorirati.

Siva eminenca ekipe Helmut Marko, okoli katerega je bilo prelitega nekaj črnila ob koncu lanske sezone, da naj bi namreč prišlo do nesoglasij med njim in Hornejem in da naj bi Avstrijec zato izstopil iz ekipe, pa z veliko nejevolje spremlja celotno dogajanje.

Red Bull

Ugiba se celo, ali ni ta informacija prišla iz istih virov, ki so 'vedeli', da se Marku maje stolček, čeprav so mu na koncu vseeno podaljšali mandat do konca sezone 2026. »O celotni zadevi za zdaj ne bom rekel popolnoma nič,« je na kratko odgovoril Marko o celotni zadevi glede Hornerja.

Dobro obveščeni viri pa naj bi tudi že vedeli, da so Christianu Hornerju neuradno pri Red Bullu namignili, da naj, preden se celotna zadeva razplamti, samoiniciativno odstopi z mesta šefa ekipe, kar pa naj bi Horner zavrnil. In če se res zgodi, da bo moral iti, to vsekakor ne bo dobra novica za rdeče bike za nadaljevanje prihajajoče sezone.   

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol