WRC: Si bosta Loeb in Ogier drugo leto spet stala nasproti?

18. 8. 2021 | Matjaž Korošak
Deli

Nova era dirkalnikov v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC) očitno vznemirja tudi stare ase. Potem, ko se je Ogier odločil nadaljevati kariero (delno), očitno podobno razmišlja tudi devetkratni prvak Seb Loeb.

Kjer je dim, tam je tudi ogenj, pravi pregovor. Po številnih govoricah, da bi se naj Loeb drugo leto vrnil v prvenstvo WRC, postaja zdaj vrnitev serijskega prvaka vse bolj verjetna. In to v dirkalniku britanskega M-Sporta (Ford Puma WRC1)! Lastnik in direktor M-Sporta Malcolm Wilson je na vprašanje portala Dirt Fish že dvoumno odgovoril: »Pogovarjava se, kaj več pa iz mene ne boste izvlekli!«

Loeb, ki je trenutno aktiven v seriji Extreme E, nastopil pa bo tudi na Dakarju (Prodrive), je že po zaključku ne povsem posrečenega sodelovanja s Hyundaijevo ekipo odgovoril, da knjige z naslovom reli še ni povsem zaprl. In takrat eksplicitno dejal, da če ga bo kdo poklical in mu predlagal zanimiv program - in pri tem omenil prav Wilsona, bo o tem seveda razmislil, zakaj pa ne! No, očitno se je zgodilo prav to - Wilson je zavohal pravi trentek, da je devekratnemu prvaku ponudil zanimivo priložnost vrnitve - seveda delne, saj Loeba cela sezona ne zanima, zaveda pa se tudi, da na vseh podlagah ni več konkurenčen.

Wilson je sicer želel Loeba zvabiti v svoje vrste že leta 2005, ko je Citroen operiral kot poltovarniška ekipa (priprave na nov dirkalnik), toda Loeb se po testiranju ni odločil za Wilsonovo ekipo - in dobil prvenstvo.

Če se bi Loeb odločil za nadaljevanje kariere, bi to pomenilo tudi nadaljevanje sodelovanja z dolgoletnim sovoznikom Danielom Eleno, s katerim se je precej burno razšel po neuspelem zadnjem Dakarju. Na klasičnih relijih pa bo dvojica očitno spet skupaj, saj sta najavila nastop na dirki francoskega prvenstva, Rallye Morzine in to z Loebovim legendarnim Peugeotom 306 Maxi.

Morda pa bomo lahko že na Monte Carlu gledali dvoboj epskih razsežnosti v hibridnih dirkalnikih med obema serijskima prvakoma - Sebom Ogierjem, ki se mu nasmiha osmi naslov, in Sebom Loebom, ki bo ostal pri devetih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol