Raspet bo še vodil krovno avtomobilsko (športno) organizacijo

28. 3. 2024 | Matjaž Korošak
Deli
Raspet bo še vodil krovno avtomobilsko (športno) organizacijo (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Dosedanji predsednik Rado Raspet je namreč dobil drugi mandat na čelu organizacije, direktor pa je postal Mišel Zupančič - in zamenjal Aleša Zrinskega

Tresla se je gora - rodila se je miš. Tako nekako bi bil mogoče opisati dogodke in vzdušje pred volilno skupščino slovenske krovne organizacije za avto šport (Zveza za Avto šport). Rado Raspet je tako dovolj prepričljivo dobil svoj drugi mandat, sodelujoča društva pa so potrdila tudi njegovo kandidatno listo s podpredsednikom in direktorjem.

Rado Raspet ostaja na čelu slovenske zveze za avtošport.

Rado Raspet ostaja na čelu slovenske zveze za avtošport.

Uroš Modlic

Raspeta in ekipo čaka kar nekaj izzivov

Raspet, sicer tudi član najvišjega organa FIA za šport (WMSC), bo tako lahko nadaljeval zastavljeno delo pri vodstvu športne zveze, ki ima pred seboj kar nekaj resnih izzivov, med prioritetami pa je zagotovo ureditev poligona oziroma dirkališča, ki je prvi pogoj za razvoj športa, promocijo, iskanje mladih talentov in ne nazadnje tudi za varnost.

Zupančič namesto Zrinskega

Mišel Zupančič (desno) prevzema direktorkse posle.

Mišel Zupančič (desno) prevzema direktorkse posle.

Uroš Modlic

Direktor zveze je postal še en dolgoletni dirkač in poslovnež Mišel Zupančič, podpredsednika pa Aleš Zrinski (dosedanji dolgoletni direktor oziroma v. d.) in Peter Marc. Glasovalo je 34 društev; za Raspetovo listo je glasovalo 27 društev, šest jih je bilo proti, ena glasovnica pa je bila neveljavna.

Na skupščini so izvolili tudi člane upravnega odbora. To so postali Janez Flerin, Samo Golobič, Aljoša Gregorič, Marjan Gregorič, Renato Hvala, Marko Kos, Darja Kraševec, Viktor Levec, Edvard Tratnik, Rok Turk in Rok Vidmar.

Preberite še

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol