Valtteri Bottas prikazal nov dirkaški talent! Se mu obeta nova kariera? (video)

11. 12. 2021 | Jure Šujica
Deli
Valtteri Bottas prikazal nov dirkaški talent! Se mu obeta nova kariera? (video) (foto: Monster Energy)
Monster Energy

Finec je v takšen dirkalnik sedel prvič, a mu dogajanje v vozilu in obnašanje nikakor ni bilo tuje.

Valtteri Bottas, 32-letni (skoraj) veteran forumle 1, ki si zadnja leta služi kruh pri moštvu Mercedes, kjer mu je kljub Hamiltonovi senci uspelo nanizati 10 zmag bo po koncu letošnje sezone zapustil nemško moštvo in se preselil v dirkalnik Alfe Romeo. Tam bo nadomestil kmalu upokojenega Kimija Raikkonena, kot je nedavno dokazal pa bo prav lahko svojo kariero nadaljeval tudi v kaki drugi kategoriji motošporta …

Morda tudi v driftanju? Da bi se tam utegnil povsem solidno odrezati, je nedavno dokazal na poligonu La La Land v Abu Dhabiju, kjer bo jutri potekalo sklepno dejanje letošnje sezone formule 1. Tam se je namreč podružil z lokalno ekipo drifterjev LNB oziroma Lunatics by Nature in njihovim dirkačem, Danyjem Nevillom. Slednji mu je v roke zaupal Nissan Silvio, podprto z osemvaljnikom, ki proizvede kar 800 'konjev' oziroma 588 kilovatov moči in zabava se je lahko začela.

Preberite še: F1: Alfa Romeo se poslavlja od Raikonena, v Abu Dhabi s prav posebnim posvetilom

Kako se je Bottas obnesel v dirkalniku, ki je namenjen za povsem drugačen slog vožnje, kot njegov Mercedes si lahko ogledate na zgornji povezavi, sam pa je ob tem priznal, da mu takšna vožnja nikakor ni tuja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monster Energy (@monsterenergy)

»Prevozil sem že kar nekaj relijev – zato lahko rečem, da sem na nek način že driftal – nadzor avtomobila pa je v obeh primerih precej podoben; še nikoli pa nisem vozil česa takega, pravega drift dirkalnika na asfaltnem poligonu za driftanje. Dirkalnike sicer vozim že vse od šestega leta, kar je tudi pomagalo – a največ izkušenj mi je dal reli. Tam vselej drsiš postrani, nadzor nad stopalko za plin, prenašanje teže, ravnotežje in vse ostalo pa poteka povsem drugače kot v dirkalniku formule 1,« je dejal Finec.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol