WRC: kdo je bil najhitrejši na Hrvaškem?

Svetovno reli prvensto pri naših južnih sosedih se je končalo in jasno  je, kdo je bil najpogumnejši in najhitrejši.

WRC: kdo je bil najhitrejši na Hrvaškem? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2023

Zmagovalec letošnje preizkušnje WRC na Hrvaškem je Valižan Elfyn Evans s Toyoto. S 27 sekundami zaostanka je 2. mesto osvojil Ott Tänak (M Sport Ford), Esapekka Lappi (Hyundai) pa je bil 3., z 58,6 sekunde zaostanka. Evans je v vodstvo vstopil včeraj, ko je  Thierry Neuville odstopil, saj je zapeljal s ceste, nato pa ga je ustavilo drevo, ki je poškodovalo njegov avtomobil.

Evans je na najvišjo stopničko stopil že 6. v svoji karieri. Aktualni svetovni prvak Kalle Rovanperä je osvojil 4. mesto, nabral je malce več kot 1 minuto in 18 sekund zaostanka.

Turk sedemnajsti

Med Slovenci je bil najhitrejši Rok Turk (Hyundai), ki je osvojil 17. mesto, Aleš Zrinski (Škoda) je pristal na 27., Jan Medved (Opel) pa na 47. mestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rok Turk (@rokturkrally)

Grenak priokus

Letošnja preizkušnja pa bo pustila grenak priokus zaradi smrti voznika Craiga Breena. Tragedija se je zgodila prejšnji teden na testni vožnji, ko je Irec z levo stranjo svojega Hyundaia trčil v lesen drog.

 

TRAGIČNA NOVICA: Irski dirkač Craig Breen tragično preminil na testiranju pred relijem WRC na Hrvaškem

Preberite še: Koliko bi bili pripravljeni odšteti za Teslo X, ki je »končala« na dnu Donave?! Neznani kupec je namreč »odkartal« kar…

Priporočamo tudi: V zapuščeni nizozemski cerkvi našli vrsto starodobnikov, od Ferraijev do Maseratijev

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.