Češki 'Schumacher' je nazaj na avtocesti. Ga bo policija tokrat ujela? (Video)

Tudi tokrat so ga naključni vozniki lahko uzrli na avtocesti D4 med mestoma Pribrama in Dobriša.

Češki 'Schumacher' je nazaj na avtocesti. Ga bo policija tokrat ujela? (Video) (foto: Youtube: Hemeroteca Farisea) Youtube: Hemeroteca Farisea
16. 8. 2022

Bil je september pred tremi leti, ko je svet obkrožil video posnetek iz Češke, na katerem je voznik na avtocesti v objektiv svoje kamere ujel nekaj, kar je na prvi pogled spominjalo na Ferrarijev dirkalnik formule 1 iz sezone 2004. Tedaj je barve italijanskega moštva zastopal še Michael Schumacher (njemu oziroma njegovim sedmim naslovom svetovnega prvaka v čast verjetno tudi nosi številko 7), poznavalci pa so hitro ugotovili, da ne gre za avtentičen dirkalnik – pa tudi ne za kakšno ceneno repliko.

Preberite še: Video: S formulo po avtocesti; češkega Raikkonena še vedno iščejo

Češka policija je tedaj javnost zaprosila za pomoč pri iskanju dirkaškega navdušenca, a brez uspeha. Njegova identiteta je namreč ostala neznana, neuradno pa naj bi šlo za 45-letnega posameznika … ki pa ima dirkalni avtomobil še vedno v lasti. Pred dnevi so ga namreč znova ujeli na isti lokaciji, kot prvič, le da tokrat ni bil v družbi Chevrolet Corvette, temveč še precej bolj zmogljivih športnikov Lamborghinija Aventador in pa Bugatti Chirona.

No, nekaj več pa je sedaj znanih tudi podrobnosti o dirkalniku. Govora je o Dallari GP2 iz leta 2008, dirkalniku, s kakršnimi so med letoma 2008 in 2010 nastopali dirkači v seriji GP2 (nekdanji Formuli 3000) – gre za podporno serijo formule 1 s precej nižjimi operativnimi stroški, ki danes nosi ime Formula 2. Avtomobil poganja štirilitrski osemvaljnik Renaultovega porekla, ki proizvede okrog 600 'konjev' ali 440 kilovatov. Zvočna kulisa je torej zelo prepričljiva.

Kako uspešna bo policija pri tokratnem iskanju navdušenega dirkača bo jasno šele čez čas, verjetno pa bodo za iskanje namenili še več sredstev, posledično pa ga bo verjetno doletela tudi veliko višja kazen – če ga bodo seveda ujeli.