Škodini študentje so se tokrat lotili Enyaqa. Je to njihov najbolj radikalen projekt do sedaj?

Škoda že devetič organizira delavnico, poimenovano Student Dream Car (Študentski sanjski avto). Tako ekipi mladih oblikovalcev ponudijo priložnost, da po svojih željah prilagodijo in preoblikujejo en model češke znamke.

Škodini študentje so se tokrat lotili Enyaqa. Je to njihov najbolj radikalen projekt do sedaj? (foto: Škoda) Škoda
30. 3. 2023

Letos se je 29-članska ekipa lotila električnega Enyaqa iV, skozi proces pa bodo sledili novemu sloganu znamke - Explore more (raziskujte več). Ustvariti nameravajo avtomobil, ki lahko služi za kampiranje in se uporablja kot mobilna pisarna. Tako želijo nagovarjati pustolovce, ki radi raziskujejo svet okoli sebe. Še posebej ciljajo na digitalne nomade, ki lahko na daljavo svoje delo iz avtomobila opravljajo od kjerkoli po svetu.

Niso še končali

Konceptualno so zdaj projekt končali. Vedo, da želijo avanturističen in trajnosten avtomobil, s katerim lastnika ne skrbi, kje bo spal, saj ima posteljo vedno s seboj. Zdaj morajo doreči še končno obliko ter izpiliti podrobnosti, da bo vse tako, kot so si zamislili. Na skicah lahko vidimo, da so na zadnji del strehe avtomobila dodali prostor za shranjevanje, nekaj tega je tudi pod posteljo in nekakšno mizo oziroma polico ob njej. Na voznikovem sedežu lahko vidimo tudi pritrjen zaslon. Vsekakor bodo dodali tudi majhne in praktične dodatke, po katerih slovi Škoda; strgalo za led, dežniki v vratih in drugi.

Navdušenje oblikovalske ekipe

Škodin glavni oblikovalec Oliver Stefani je povedal, da njega in njegovo ekipo veseli, da so del tega študentskega projekta in da lahko mladim ponudijo vpogled v svoje vsakdanje delo. Dodal je še, da že komaj čakajo končni izdelek mlade ekipe. V preteklosti so študentje oblikovali že več odbitih in zanimivih konceptnih Škod. Leta 2020 Octavio spremenili v roadsterja, ki so mu nadeli ime Slavia. Leto pred tem pa so Kodiaqa preimenovali v Montiaqa - to je poltovornjak, ki je pripravljen na brezpotja in opremljen tudi z vitlom in LED lučmi na strehi.

Fotografije: promocijsko gradivo

 

Preberite še: Tega strupenega avtomobilskega lepotca vozi Tadej Pogačar, to pa ni edina zver v njegovi garaži

Priporočamo tudi: To je žalostna kalvarija bralca na poti do vozniškega izpita in to zagotovo to edini primer