Lepa gesta! Na ta način so pri Ferrariju priskočili na pomoč žrtvam uničujočih poplav v Italiji

23. 5. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Italijo so pred časom zajele katastrofalne poplave, eden prvih, ki so se odzvali klicu na pomoč, pa je italijanski avtomobilistični gigant Ferrari.

Uničujoče poplave, ki so v maju prizadele Italijo, so zahtevale 14 smrtnih žrtev in povzročile za najmanj 5 milijard škode.

Najhuje je bilo na severu države v pokrajini Emilija – Romanja, koder so poplave pustile velik davek tudi na pridelkih žita in nasadih sadja.

Zaradi visokih voda so bili organizatorji primorani odpovedati tudi dirko za VN Imole, saj so se poplave izkazale za ene najhujših v zgodovini regije, prizadetih pa je več deset tisoč prebivalcev.  

Katastrofalne podobe italijanskega severa so se usedle tudi v srce vodilnih pri italijanskem avtomobilskem gigantu Ferrariju.

V podjetju so se namreč odločili, da solidarnost do domovine in prebivalcev izkažejo z milijonsko donacijo, ki so jo namenili pomoči potrebnim.

Pri Ferrariju so namreč sklenili, da ne morejo le stati ob strani in opazovati, kako moč narave odnese še zadnje človeško dostojanstvo, zato so se odločili ukrepati.

Tako so se pridružili regijski akciji zbiranja sredstev za pomoč prizadetim v poplavah.

Proizvajalec avtomobilov s sedežem v Maranellu, le 80 kilometrov severozahodno od regije, je izkazal podporo skupnosti z milijon evrov vredno donacijo.

Izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna je ob tem izjavil, da v podjetju že tradicionalno priskočijo na pomoč skupnosti v težkih časih, obenem pa se je oblastem zahvalil za njihov trud ob uničujočih poplavah.

Ferrari je sredstva namenil Agenciji za teritorialno varnost in civilno zaščito regije Emilia-Romanja.

Po navedbah družbe bodo sredstva namenili obnovi okolja in obvladovanju hidrogeološke nestabilnosti z upanjem, da bodo lahko preprečili pojav podobnih nesreč v prihodnosti.

Tudi druge ekipe formule 1 so izkazale podporo na družbenih omrežjih, ni pa jasno, če se je še katera izmed njih odločila za konkretno finančno pomoč prizadetim.  

Preberite še: Radodarna gesta formule 1

Morda vas zanima tudi: Komentar, formula 1: ko odpade, v resnici odplava