Letošnji avtomobilski teden v Montereyu bo poslastica za ljubitelje Ferrarijev, naprodaj bodo kar štirje prototipi

Trije izmed prototipov predstavljajo pomembne faze v razvoju modela LaFerrari

Letošnji avtomobilski teden v Montereyu bo poslastica za ljubitelje Ferrarijev, naprodaj bodo kar štirje prototipi (foto: fe) fe
4. 8. 2022

Avtomobilski teden v Montereyju velja za enega izmed najbolj atraktivnih avtomobilskih dogodkov in kraj, kjer se zvrstijo najlepši in najdražji avtomobili na svetu. Tudi razstava Concours d' Elegance. Posledično pa utegnejo biti zanimive tudi tamkajšnje dražbe klasičnih vozil. Za posebno navdušenje med ljubitelji (predvsem novejših) Ferrarijev pa bodo letos poskrbeli pri avkcijski hiši Mecum, saj bodo tja pripeljali kar štiri zanimive avtomobile.

Preberite še: 'Podli' 911 prodan na dražbi, izkupiček presenetil tudi Michaela Bay-a

Trije izmed avtomobilov so ob tem igrali pomembno vlogo v razvoju zadnjega hiperšportnika znamke, LaFerrari, pi čemer je prvi nastal v najbolj zgodnji fazi razvoja. Govora je o prototipu z oznako F150 Muletto M4, gre pa pravzaprav za avtomobil, ki temelji na modelu 458 Italia, a je 'obdan' s kopico plošč, ki temeljito skrivajo njegovo identiteto, vseeno pa ima avtomobil še vedno klasična vrata.

Drugi prototip je že nekoliko bolj podoben serijskemu LaFerrariju. Čeprav še vedno nima finalne podobe in gre oblikovno za zmes 458 in LaFerrarija, pa je F150 Mulotipo MP1 že izdelan na novi platformi in opremljen z 12-valjnikom ter sistemom HY-Kers. Tretji prototip, F150 Prototipe Preserie PS1 je praktično enak serijskim avtomobilom in je služil kot prototip v finalni fazi razvoja avtomobila. Prepoznaven je po mat črni in klasični 'Rosso Corso' redeči barvi.

Četrti avtomobil, ki se bo pojavil na dražbi z modelom LaFerrari nima ničesar skupnega, še vedno pa gre za izredno zanimiv prototip. MP4, ki ga lahko vidite v zgornjem videu je namreč služil pri razvoju modela F12tdf. Tako zanj, kot za ostalo trojico pa bodo pri Mecumu na dražbi, ki bo potekala od 18. do 20. avgusta zagotovo iztržili precej denarja.