Marilyn Monroe je imela svoj čas v lasti nekaj ikoničnih avtomobilov, med njimi pa izstopa ta

Zadnje tedne veliko prahu dviguje film Blonde v režiji Andrewa Dominika, ki temelji na istoimenskem romanu Joyce Carol Oates. Film s prelestno Ano de Armas v glavni vlogi je deležen kopice kritik, spet drugim se ob njem cedijo sline. In kaj ima legendarna svetlolaska skupnega z avtomobilizmom? Marilyn Monroe je svoj čas vozila nekaj norih avtomobilov, med njimi pa je najbolj izstopal Ford Thunderbird z letnico 1956.

Marilyn Monroe je imela svoj čas v lasti nekaj ikoničnih avtomobilov, med njimi pa izstopa ta (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2022

Po koncu snemanja romantične komedije Sedem let skomin se je igralka obdarila s prvo generacijo Thunderbirda, slovitega Fordovega avtomobila.

Avtomobil, ki je plenil poglede po zaslugi svoje zunanje podobe, je znal tudi pospešiti. S 5,1-litrskim motorjem, ki se je skrival pod pokrovom, je za dosego 100 km/h potreboval 10,2 sekunde, kar je precej impresivno za avtomobil iz 50. let minulega stoletja. 

Obstaja vrsta fotografij, ki prikazujejo, Marilyn in njenega takratnega soproga Arthurja Millerja za volanom slovitega Forda. Če gre verjeti govoricam, naj bi se par z njim pripeljal tudi na poročno slovesnost. Slovita svetlolaska je avtomobile menjala precej redkeje kot soproge.

Od Forda Thunderbirda se je tako poslovila šele leta 1962, ko ga je podarila svojemu igralskemu trenerju Jasonu Strasbergu.

Na dražbi dosegel skoraj pol milijona dolarjev

Leta 2018 se je avtomobil znašel na dražbi in presegel vse rekorde. Kupec je zanj odštel kar 490 tisoč ameriških dolarjev, kar je ogromno, glede na podatek, da so se tovrstni avtomobili brez zvezdniškega staža na dražbah prodajali po 75 tisočakov.

Kljub temu pa to ni najdražji Thunderbird vseh časov, po poročanju Car and Driver naj bi prvi primerek, ki je ugledal luč sveta, dosegel še nekaj več – 660 tisoč ameriških zelencev

Poleg omenjenega Forda je imela hollywoodska seks bomba svoj čas v lasti kar nekaj ikoničnih vozil. Med drugim tudi Cadillaca Series 62, kabrioleta, ki ga je dobila namesto plačila ob promociji parfuma Chanel No. 5.

V njeni zbirki je bil tudi Cadillac Series 62 Eldorado, ki naj bi ga po poročanju Hot Cars dobila od soproga Joeja DiMaggia, s katerim je bila poročena le leto dni.