Neverjetno: Voznik prejel kazen, avtomobil pa sploh ni bil v uporabi

Ob tem je najbolj bizarno, da je šlo za uradniško napako in ne za posledico povsem avtomatiziranega pošiljanja prometnih kazni.

Neverjetno: Voznik prejel kazen, avtomobil pa sploh ni bil v uporabi (foto: Alpine) Alpine
27. 5. 2022

Alpine A110 velja za lahkega in precej zmogljivega športnika, ki z najvišjo hitrostjo vsaj 250 kilometrov na uro (zadnje različice pa tudi več) kar kliče po dinamični vožnji, s tem pa tudi h kršenju omejitev hitrosti. Verjamemo, da se je že kar nekaj voznikov ujelo v past radarjev, ki lovijo prehitre voznike. Neki francoski voznik pa je pred časom  prejel kazen za prehitro vožnjo, ki si je zagotovo ni prislužil ali zaslužil.

Preberite še: Uradno: Srečen splet dogodkov v Slovenijo pripeljal legendarno avtomobilsko znamko, tu so prve ekskluzivne podrobnosti!

Na dom je namreč prejel pošto, v njej pa radarsko fotografijo z omejitvijo hitrosti 70 kilometrov na uro in pa izmerjeno hitrostjo njegovega avtomobila, ki je znašala 79 kilometrov na uro. A če dobro pogledate fotografijo, ki se nahaja na tej povezavi, lahko vidite, da je avtomobil pravzaprav naložen na ploščad avto vleke, obrnjen v nasprotni smeri vožnje in pa da za volanom avtomobila sploh ni nikogar.

Do incidenta je sicer prišlo 12. marca, ni pa znano, kako se je incident pravzaprav zaključil. Pričakovati je seveda, da voznik ne bo plačal kazni, ob dejstvu, da je šlo za relativno nizko prekoračitev hitrosti pa se oblasti ob blamaži, ki so si jo privoščile, verjetno ne bodo ukvarjale z iskanjem pravega prekrškarja, to je voznika avtovleke.