Pregnan iz Nürburgringa ... zaradi preglasnega izpuha (video)

Tovarniško predelan avtomobil naj bi bil nastavljen na najbolj blag vozni program.

Pregnan iz Nürburgringa ... zaradi preglasnega izpuha (video) (foto: Lamborghini) Lamborghini
26. 4. 2022

Britanski spletni vplivnež, ki ga na portal Youtube lahko spremljamo pod vzdevkom Shmee150 je svojo strast že pred časom prelevil v donosen posel, ki mu je omogočil nakup številnih prestižnih športnih avtomobilov. Med zadnjimi njegovimi pridobitvami je najbolj skrajni Lamborghini Huracan doslej z oznako STO. In kje druge najbolje preizkusiti takšen avtomobil, kot na slovitem dirkališču Nürburgring.

Preberite še: Shmee150: Od učitelja smučanja do lastnega muzeja supercarjev

Žal pa nad idejo niso bili najbolj navdušeni delavci ob stezi oziroma uprava dirkališča. Po koncu prvega kroga so ga namreč med čakanjem v vrsti za drugi poskus izločili in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Razlog za to pa je kar nekoliko nenavaden: njegov avtomobil je bil namreč enostavno preglasen. Med prvim krogom so mu namreč izmerili glasnost 134 decibelov, kar je štiri decibele več od najvišje dovoljene glasnosti.

Pogosta težava

Ob tem je potrebno omeniti, da je Shmee prvi krog odpeljal precej rezervirano, saj je imel avtomobil nastavljen na program STO, namenjen uporabi vozila v vsakodnevnem prometu. Hkrati je najvišja hitrost, ki jo je dosegel med vožnjo znašala 'le' 250 kilometrov na uro. V drugem krogu je nato nameraval voziti nekoliko bolj odločno in v programu Troffeo, ki poskrbi za to, da je izpuh vozila še nekoliko glasnejši, hkrati pa so zmogljivosti vozila manj omejene.

Kot je Shmee izvedel od uradnikov na dirkališču je sicer glasen izpuh vozil znamke Lamborghini pogosta težava, s katero se srečujejo. Britancu zato ni ostalo drugega, kot da športnika v najbolj skrajnem voznem programu preizkusi na javni cesti. Hkrati je ob tem izrazil upanje, da se bo z avtomobilom vrnil na legendarno dirkališče ob neki drugi priložnosti ter preizkusil meje avtomobila.