S Porschejem v Porscheja ... in skozi zid: zavarovalnica ne bo zadovoljna (video)

Za reševanje so potrebovali dvigalo.

S Porschejem v Porscheja ... in skozi zid: zavarovalnica ne bo zadovoljna (video) (foto: Porsche) Porsche
25. 8. 2022

Navkljub temu, da se prometne nesreče dogajajo ves čas – vsak dan se jih zgolj v Sloveniji zgodi nekaj deset – pa se precej redko zgodi, da bi med seboj trčila dva avtomobila iste znamke. Še toliko bolj redko se zgodi, da sta v nesreči udeležena dva avtomobila enake prestižne znamke. A prav to se je nedavno zgodilo v španski prestolnici Madrid, kjer sta bila v eni nesreči udeležena (zgolj) dva avtomobila znamke Porsche.

Preberite še: Porsche 911 'Sally' iz filma Cars na dražbi presegel vsa pričakovanja, toliko denarja so iztržili zanj!

Če smo nekoliko bolj natančni, v nesreči sta bila udeležena dva novodobna Porscheja in sicer Taycan 4S Cross Turismo in pa križanec Macan, pri čemer je prvi trčil v drugega, ki je bil v času nesreče parkiran ob robu ceste. A zadeva se tu ne konča. Zaradi visoko nasajene karoserije Macana in nizke silhuete Taycana je slednji dobesedno nasadil prvega, zaradi visoke hitrosti pa ga je nato ponesel še skozi opečnati zid.

V nesreči sicer nihče ni bil poškodovan, je pa zato 45-letna voznica Taycana doživela napad panike, zaradi česar je potrebovala pomoč reševalcev. S kakšno hitrostjo je sicer trčila v Macana sicer ni znano, verjetno pa ni bila ravno nizka. O tem bodo verjetno razmišljali na zavarovalnici, kjer bodo morali za popravilo škode na obeh vozilih verjetno odšteti precej denarja.

Gasilci, ki so prišli na kraj nesreče so morali ubrati prav posebno taktiko za osvoboditev križanca, pri čemer so si pomagali z avtomobilskim dvigalom. S slednjim so ga dvignili v zrak in nato izpod njega rešili dodobra poškodovanega Taycana, ki pa je bil še vseeno vsaj pogojno vozen. Video posnetek so nato objavili na socialnem omrežju Twitter, ogledate pa si ga lahko zgoraj.