Video: Audi brez težav po smučišču - tudi ko ne snema reklam

Neznani Švicar je izkoristil zaprto smučišče kot poligon za preizkus pogona Quattro.

Video: Audi brez težav po smučišču - tudi ko ne snema reklam (foto: Youtube:  ehrenreplay) Youtube: ehrenreplay
21. 4. 2020

Audi sposobnosti svojih avtomobilov in štirikolesnega pogona Quattro rad predstavlja na snegu. Tako je leta 1986 z modelom 100 CS dosegel vrh skakalnice Pitkävuori na Finskem, podvig pa je leta 2005 ponovil še z novim A6. No, pred letom dni so se lotili še nekoliko zahtevnejšega podviga in z Audijem E-tron osvojili slovito Mišnico na smukaški progi v Kitzbühlu, s tem pa, kot kaže, dali idejo in navdih švicarskemu lastniku Audija S6 Avant.

Naznani voznik primerka iz 90. let je tako sredi marca izkoristil zaradi koronavirusa dan prej zaprto smučišče Hoch Ybrig in ga 'spremenil' v poligon za lastno zabavo ter zabavo mimoidočih, ki so njegov podvig s svojimi mobilnimi telefoni k sreči tudi posneli. Precej manj pa so bili, razumljivo, nad potezo voznika navdušeni zaposleni na smučišču, ki so neznanega voznika želeli zaustaviti, a neuspešno.

Po približno petih minutah pa je bila zabava naposled prekinjena, ko je na prizorišče dogajanja prišla policija in prekinila snežni reli 25-letnega voznika. Kakšno kazen so mu izrekli, sicer ni znano, po poročanju švicarskega časnika Blick pa niti ni bil edini, saj naj bi se podobnega podviga lotil tudi neznani voznik štirikolesnika, ki pa ga objektivi pametnih telefonov očitno niso ujeli.