Zaradi te 1 traparije, se je Britney Spears zapletla v resno tožbo z avtomobilskimi gigantom

Govorimo o zagotovo najbolj banalnem sporu vseh časov. Se strinjate? 🙈

Zaradi te 1 traparije, se je Britney Spears zapletla v resno tožbo z avtomobilskimi gigantom (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2022

Zvezdništvo prinaša polne bančne račune, slavo in vrsto oboževalcev. Z zvezdniškim statusom pa pride na vrsto tudi kopica prestižnih super avtomobilov, o katerih sanja vsak avtomobilski navdušenec. A romanca med avtomobilskimi znamkami in zvezdniki se lahko prav hitro konča, najpogosteje zaradi norih idej ali muhavosti slednjih. Preverite štiri najbolj banalne spore, pri katerih je posredovalo celo sodišče.

Nekatere avtomobilske znamke gredo celo tako daleč, da zvezdnike uvrstijo na črne sezname. Tako se na vso moč potrudijo, da njihov avtomobil ne pristane več v rokah "črnih ovc". Ferrari je zelo zamerljiv do tistih, ki javno blatijo njegovo ime, spet druge znamke so pravico poiskale celo na sodišču. To so:

Tyga, Rolls-Royce

Po poročanju tabloida TMZ si je ameriški raper Micheal Ray Nguyen-Stevenson, bolje znan pod imenom Tyga, leta 2016 izposodil dva avtomobila - Rolls-Royce Ghost-a in Ferrarija 458 Spider-ja.

Presenetljivo pa je zvezdnik iznenada prenehal plačevati za izposojo, zaradi česar si je nakopal kar 145 tisoč dolarjev dolga. Podjetji sta tako vložili tožbo zoper glasbenika, Ferrari pa je šel tako daleč, da je Tygo uvrstil na svoj črni seznam.

Deadmau5, Ferrari

Ni dovolj le, da imaš denar, pomembno je tudi, da spoštuješ pravila, ki jih prestižne znamke, kot je Ferrari določajo. Italijanska znamka avtomobilov ima stroge zahteve, kaj lahko novi lastniki z avtomobili počnejo in česa ne.

Ko se je tako kanadski glasbeni producent Deadmau5 odločil, da svojega Ferrarija458 Italia obarva v nebeško modro barvo in ga polepi z Nyan Cat memi ter preimenuje v "Purrari", v Ferrariju niso bili najbolj zadovoljni. Na sodišču so vložili tožbo zoper producenta, Deadmau5 pa je bil primoran avtomobil vrniti v prvotno belo barvo.

Philipp Plein, Ferrari

Nemški modni oblikovalec Philipp Plein se je zapletel v spor s Ferrarijem zavoljo svoje objave na Instagramu. Nemec je objavil vrsto fotografij svojega zelenega Ferrarija na njegov pokrov pa položil superge v ujemajočem se barvnem odtenku.

To vodilnim pri Ferrariju ni bilo po godu, zato so zoper oblikovalca vložili tožbo, v kateri so ga obtožili blatenja imena in povzročitve materialne škode.

Pri italijanski avtomobilski znamki so bili prepričani, da želi oblikovalec povečati vrednost svojih izdelkov na račun njihovega imena. Sodišče je odločilo v prid Ferrarija, Plaina pa olajšalo za 300 tisoč ameriških dolarjev kazni.

Britney Spears, Hummer

Hummer je bil reden član vseh zvezdniških garaž na prehodu v novo tisočletje. Tudi pop zvezdnica Britney Spears je imela svojega, v ta namen pa ga je obarvala v rožnato barvo in ga svetu pokazala v videospotu za pesem "Do Somethin'". V ta namen je nanj prilepila tudi logotipe podjetja Louis Vuitton.

Vodstvu Hummerja to niti najmanj ni bilo všeč in so zato zoper Britney vložili tožbo, ki jo je olajšala za 300 ameriških tisočakov.

Preberite še: Poglejte, katere barve avtomobilov so najmanj udeležene v prometnih nesrečah

Priporočamo tudi: Ne boste verjeli, kaj ta noro razkošna jahta skriva v svoji notranjosti