Dakar 2021: Marčič pripravljen bolj, kot kadarkoli doslej

Pri tem so mu pomagali nekateri najboljši aktualni in nekdanji dirkači na svetu.

Dakar 2021: Marčič pripravljen bolj, kot kadarkoli doslej (foto: Simon Marčič Racing Team) Simon Marčič Racing Team
9. 11. 2020

Navkljub situaciji povezani s korona virusom, dirka na Dakarju 2021 kot vse kaže bo. Organizatorji so namreč že pripravljeni na to, da bo potrebno izvajati zdravstvene preglede pred in tudi med samo dirko zato se zdi, da ovir za organizacijo praktično ni več. In tako kot zadnjih nekaj let se bo dirke udeležil zadnje čase edini slovenski tekmovalec, Simon Marčič.

Mariborčan je v lanskem letu po težavah z matico za pritrditev zadnjega kolesa dirko končal na osmem mestu v razredu Originals in 50. mestu v skupni razvrstitvi, kar je bilo precej manj, kot je načrtoval pred začetkom dirke. Da je sposoben višjih uvrstitev je nenazadnje dokazal z drugim mestom ob koncu desete etape, v Savdsko Arabijo pa se po novem letu vrača, kot poudarjajo v njegovi ekipi bolje pripravljen, kot kadarkoli doslej.

Marčič se je tako v minulih mesecih ob pomoči šole Irt brothers še dodatno posvetil treningu motokrosa, medtem ko sta mu pri treningu reli vožnje pomagala Camille Chapelière (zmagovalec največje peščene dirke Du Touquet v Franciji) in Skyler Howes, lani deveti na Dakarju. Hkrati se je tako kot v lanskem letu pri nekdanjem dirkaču Jordiju Viladomsu udeležil treninga navigacije.

Upamo, da bo Marčiču tako čez dva meseca, ko bo Dakar 2021 že v polnem zagonu, sreča bolj naklonjena kot na letošnji preizkušnji. Kako so potekale nedavne priprave pa si lahko ogledate v spodnjem vlogu.

Preberite še: