Alfa Romeo uresničuje obljube? Tu je napoved bencinskega superšportnika

28. 7. 2022 | Jure Šujica
Deli
Alfa Romeo uresničuje obljube? Tu je napoved bencinskega superšportnika (foto: Alfa Romeo)
Alfa Romeo

V zadnjih letih se je pri znamki Alfa Romeo največ govorilo o elektrifikaciji in pa križancih, tudi najmanjšemu in najnovejšemu po imenu Tonale. Ta naj bi bil eno izmed ključnih orodij znamke pri zagotavljanju profitabilnosti znamke. V kolikor se njeni finančni tokovi ne bodo obrnili v bolj pozitivno smer, bo namreč vodstvo koncerna preprosto dvignili roke in jo ukinili. Del načrtov za prihodnost je sicer tudi konec predstavljanja novih modelov s termičnimi motorji po letu 2025.

Preberite še: Rabljen avtomobil: model, ki je znamko znova postavil tja, kjer so nekoč že bili

Kljub temu pa načrti o predstavitvi bencinsko gnanega maloserijskega superšportnika ali dveh očitno niso romali v predal. Na možnost, da naj bi se kaj takega zgodilo je že januarja namignil generalni direktor znamke, Jean-Philippe Imparato, ki je dejal, da si želi oživiti modela Dueto (Spider) in pa 33 Stradale.

Jasnih odgovorov sicer Imparato še ni podal, tako on, kot tudi glavni oblikovalec pri znamki Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos pa namigujeta na prihod maloserijskega športnika. Kot so zapisali v britanski avtomobilski reviji Car magazine naj bi oba dejala, da morda pripravljajo avtomobil, ki naj bi presenetil javnost, hkrati pa naj bi ga pripravili že precej kmalu.

Vse skupaj je torej še vedno zavito v precejšnjo tančico skrivnosti. A če bosta eden oziroma dva avtomobila predstavljena, potem bosta najverjetneje izdelana v le nekaj deset primerkih. Pod njuno karoserijo naj bi se nahajal obstoječi 2,9-litrski bencinski šestvaljnik z močjo okrog 600 'konjev' (kakršnega naj bi prejela nesojena Giulia Coupe), del zasnove pa naj bi bila tudi školjka, izdelana iz ogljikovih vlaken, razvita s pomočjo ekipe formule 1.

Ali se pri Alfi resnično kuha kaj ali ne naj bi postalo jasno prihodnje leto, ko naj bi avtomobil doživel predstavitev, le upamo pa lahko, da tokrat ne gre (več) zgolj za ugibanja in govorice. Za prihod (zadnje) bencinske superšportne Alfe je namreč časa le še tri leta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol