Najbolj brano v 2021: Avtomobilski testi - na vrhu trojica

Pripravili smo pregled najbolj branih avtomobilskih in motociklističnih vsebin minulega leta. Začenjamo z avtomobilskimi testi.

Najbolj brano v 2021: Avtomobilski testi - na vrhu trojica (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
29. 12. 2021

Leto 2021 se počasi približuje koncu. Čeprav smo si nadejali, da bo nekoliko boljše, kot leto pred tem, pa je minilo znamenju korona virusa, ki je tudi to leto, čeprav nekoliko posredno, še vedno vplival na avtomobilsko proizvodnjo. Ta je bila namreč zaradi pomanjkanja polprevodnikov precej manj produktivna, kot bi bila sicer, pa tudi avtomobilske novosti so precej počasneje prihajale na tržišče.

Kljub temu smo pri Avto magazinu tudi v letošnjem letu uspeli pripraviti približno toliko testov, kot v letih pred tem. Hkrati smo na spletu v drugi polovici leta uvedli novost in sicer Avto magazin TV, kjer preko videa še nekoliko bolj podrobno – ter seveda grafično – predstavljamo avtomobilske novosti. Za vas smo tako pripravili 10 najbolj branih avtomobilskih testov minulega leta.

Video test: Bencin, Hibrid ali LPG? Renault Clio – Avto magazin TV

Renault Clio velja za pravi 'slovenski avto', saj je v zadnji generaciji dejansko osvojil laskavi naslov, nastaja v novomeškem Revozu, hkrati pa že leta velja za enega najbolj priljubljenih avtomobilov na našem trgu. Edino prav se nam je zato zdelo, da med seboj preizkusimo tiste tri različice, ki so trenutno najbolj tržno zanimive.

Video test: Audi e-tron GT - Avto Magazin TV

Audi e-tron GT, velja za drugega povsem električnega Audija v ponudbi, ki pa je v resnici nastal v sodelovanju s Porschejem. Tudi zato je njegov športen duh očiten že na prvi pogled, avtomobil pa obrača poglede, kjerkoli se pojavi. Prav zato je bil tudi prvi avtomobil, ki se je pojavil v novei rubriki Avto Magazin TV.

60 sekund: Mercedes-Benz Razred S - Avto magazin TV

Mercedes-Benz razred S velja za admiralsko ladjo stuttgartske avtomobilske znamke. Da gre torej za velik avtomobil ni potrebno posebej poudarjati, pa tudi ne, da je dodobra založen z najrazličnejšo sodobno tehnologijo. Tudi zato smo se odločili, da pripravimo kar dve predstavitvi, krajšo in daljšo, pri čemer pa je bila na koncu tista prva vendarle nekoliko bolj gledana.

Video test: Opel Mokka - Avto magazin TV

Mokka je za Opel eden bolj pomembnih modelov. V zadnji generaciji je namreč prinesel nov in svež videz znamke, po vrhu vsega pa je to storila v segmentu, ki velja za enega najbolj ključnih. Kljub temu je prinesla drzno podobo, ki morda ne ugaja vsakomur, hkrati pa je morda prav zaradi tega požela tudi precej pozornosti.

Video test: Hyundai Kona Electric - Avto magazin TV

Hyundaijeva Kona je eden najbolj vsestranskih avtomobilov na trgu in v Hyundaijevi ponbudbi. Lahko je povsem običajen križanec, lahko je čisto pravi športnik z motorjem brata i30 N, lahko pa je tudi okolju prijazen električni avtomobil, ki je s prenovo in posledično večjim dosegom postal še precej bolj okolju prijazen – s tem pa tudi zanimiv.

Video test: Škoda Kodiaq Sportline - Avto magazin TV

Škoda Kodiaq s svojo prostornostjo in uporabnostjo odkrito cilja na družine, tudi tiste ki jim noben avtomobilski prtljažnik ni prevelik. V izvedbi Sportline z najmočnejšim dizelskim motorjem bo ob tem utegnil prepričati tudi nekoliko bolj zahtevne voznike in voznice, po zaslugi atraktivne podobe pa bo na cesti težko ostal povsem neopažen.

Božični special: je novi Mustang premagal naše izzive? - Avto magazin TV

Ford Mustang posebne predstavitve ne potrebuje. Gre namreč za najbolje prodajan športni avtomobil na svetu, s preko 10 milijoni prodanih primerkov v skoraj 60 letih pa velja tudi za enega najbolje prodajanih avtomobilov nasploh. Nekoliko manj je na drugi strani poznan v deželi pod Alpami. A namesto tega, da bi ga opisovali zgolj z besedami, smo se odločili, da ga raje predstavimo preko izzivov, ki smo jih pripravili zanj.

Test: Honda Crosstar - Avto Magazin TV

Honda Crosstar na papirju deluje povsem nov avtomobil, v praksi pa se pokaže, da gre za Hondo Jazz – ki pa se želi približati sodobnim trendom oziroma križancem. Na prvi pogled se sicer zdi, da si tega želi zgolj s svojo podobo, a se je naposled izkazalo, da prinaša precej več, kot pa le zanimiv terenski videz.

Test: Škoda Enyaq iV 80 (2021)

Enyaq je v Škodini ponudbi prinesli veliko prelomnico. Gre namreč za njihov pri pravi električni avtomobil (po električnem Citigo-ju), veliko prostora, platforma, ki si jo deli s Volkswagnom ID.4 in uporabnost pa nakazujeta na to, da bi lahko šlo za enega najbolj zanimivih električnih avtomobilov na trgu.

Test: BMW 420d xDrive Gran Coupé - Avto magazin TV

BMW-jev najnovejši predstavnik v segmentu križancev med limuzinami in kupeji je serija 4 Gran Coupe. Spraševali pa smo se, ali res uspe združiti vse najboljše lastnosti avtomobilov enega in drugega razreda, kar glede na to, da je BMW prisoten v obeh, ni bilo ravno težko. Odgovor je bil jasen.