SAAB

Znan po svojih izjemno kvalitetnih, na trenutke pa tudi samosvojih avtomobilih, je SAAB (ime je kratica za Švedsko tovarno letal) svoj pot v oziru na bližajočo se drugo svetovno vojno leta 1938 začel kot proizvajalec letal, s proizvodnjo avtomobilov pa je nato pričel šele leta 1949. Vpliv primarne dejavnosti podjetja – proizvodnje letal – je bil zato močno opažen tudi v dizajnu vozil in kvaliteti njihove izdelave, z oznako Aero …

Znan po svojih izjemno kvalitetnih, na trenutke pa tudi samosvojih avtomobilih, je SAAB (ime je kratica za Švedsko tovarno letal) svoj pot v oziru na bližajočo se drugo svetovno vojno leta 1938 začel kot proizvajalec letal, s proizvodnjo avtomobilov pa je nato pričel šele leta 1949. Vpliv primarne dejavnosti podjetja – proizvodnje letal – je bil zato močno opažen tudi v dizajnu vozil in kvaliteti njihove izdelave, z oznako Aero pa so poimenovali najbolj športne različice svojih vozil. Med najpomembnejše modele znamke uvrščamo modele 99, 900 in 9000. Podjetje je po finančnih težavah in menjavi lastništev po izbruhu gospodarske krize leta 2012 objavilo konec delovanja.

Testi

Saab 9-3 Sport Combi 2.0 Turbo

SAAB 9-3 1.9 TiD (150 KM) Vector

Saab 9000 Aero

Saab 9000 CD 2,3 Turbo Griffin

Saab 9000 i 16

Saab 9000 Turbo 16

Saab 900 turbo

Saab 900 APC turbo

Saab 900 turbo

Saab 99 turbo

Ostali članki

NEVS zagnal proizvodnjo električnega 'Saab-a 9-3

Zgodovina: Spyker - dve življenji nizozemskega posebneža

Je Saab končno našel rešitelja?

Zgodovina: Saab - od letal do avtomobilov

NEVS predstavil avtomobil na osnovi Saab 9-3

Citroën-Maserati, Saab-Fiat, Lotus-Opel – je le nekaj zanimivih avtomobilskih navez

Novo rojstvo za Saab 9-3

Novo upanje za Saab

GM ne pusti, da bi Saab reševali Kitajci, sledi stečaj

V Ženevi novi Saab 9-5 Sport Wagon

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri